Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Co je potřeba

Množství: pro 6 osoby

BUCHTIČKY

25 g droždí
80 g krupicového cukru
200 ml vlažného mléka
500 g hladké mouky + na vysypání pracovní plochy
2 vejce
Citronová kůra - půl lžičky sušené nebo lžička čerstvé
120 g rozpuštěného másla + 30g na potření
špetka soli

KRÉM

750 ml mléka
cukr krupice podle chuti (ca 4 lžíce)
vanilkový cukr
1 vanilkový pudinkový prášek

Jak to udělat

Droždí, lžíci cukru, čtyři lžíce teplého mléka a lžíci mouky rozmíchejte v misce a nechte v teple vzejít kvásek (do pěny.) Do pekárny dejte ostatní suroviny, přidejte kvásek, nechtě těsto jen umíchat.Těsto vyklopte na pomoučněný vál, rozdělte na 6 stejných částí a rozválejte na válečky. Ty dejte rovnou na pekáček a prokrojte malé kostičky až na dno, povrch potřete důkladně máslem, aby se dostalo i mezi kostičky. Nechte v teple půl hodiny kynout. Pak je v troubě předehřáté na 175 stupňů upečte do červena; trvá to 25 až 30 minut.

Mezitím si připravte krém. Uvařte řidší puding. Mléko vlijte do hrnce a nechte si asi půl hrnku stranou – v něm rozmíchejte puding a cukr. Až se mléko v hrnci začne vařit, přimíchejte obsah hrníčku a na mírném plameni vařte za stálého míchání ještě jednu minutu.