Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Co je potřeba
Množství: pro 6 osoby
BUCHTIČKY
KRÉM
Jak to udělat
Droždí, lžíci cukru, čtyři lžíce teplého mléka a lžíci mouky rozmíchejte v misce a nechte v teple vzejít kvásek (do pěny.) Do pekárny dejte ostatní suroviny, přidejte kvásek, nechtě těsto jen umíchat.Těsto vyklopte na pomoučněný vál, rozdělte na 6 stejných částí a rozválejte na válečky. Ty dejte rovnou na pekáček a prokrojte malé kostičky až na dno, povrch potřete důkladně máslem, aby se dostalo i mezi kostičky. Nechte v teple půl hodiny kynout. Pak je v troubě předehřáté na 175 stupňů upečte do červena; trvá to 25 až 30 minut.
Mezitím si připravte krém. Uvařte řidší puding. Mléko vlijte do hrnce a nechte si asi půl hrnku stranou – v něm rozmíchejte puding a cukr. Až se mléko v hrnci začne vařit, přimíchejte obsah hrníčku a na mírném plameni vařte za stálého míchání ještě jednu minutu.