Nepálské masové kuličky

Ingredience na masové kuličky:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule, najemno nakrájená
  • 4 stroužky česneku, lisovaný
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 750 g mleté maso (vepřové)
  • 1-2 vajíčka
  • 1-2 čerstvé chilli, nakrájené
  • 1 lžíce kurkuma a mletý kmín
  • čerstvý koriandr

2 lžíce strouhanky, citron.šťávy

Omáčka:

  • lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule, najemno nakrájená
  • stroužky česneku, lisovaný
  • kousek čerstvého zázvoru
  • alternativně chilli, sůl, pepř
  • 1 lžíce fenyklu, kmínu a kurkumy
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 1 konzerva loupaných rajčat
    • čerstvý koriandr
    • kuřecí nebo hovězí vývar

Příprava:

Karí:
Smažte cibuli, česnek a zázvor v pánvi 7-10 minut.

Přidejte koriandr a koření. Smažte za stálého míchaní, dokud směs nezměkne.

Přidejte rajčata a vývar a nechte vařit na mírném ohni.

Masové kuličky:

Smažte cibuli, česnek a zázvor v pánvi 7-10 minut. Nechte vychladnout.

Smíchejte maso, strouhanku, vejce, chilli a koření s vychladlou cibulovou směsí. Vyformujte malé masové kuličky (můžete si pomoci lžičkou).

Kuličky jemně osmažte na pánvi.

Kuličky se můžou jíst máčené do omáčky nebo podávat v omáčce s rýží.