Vánoční perníčky

Recept od pí Prausové z roku 1990.

500 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
100 g tuku
150 g medu
1 vejce + 1 žloutek
1 prášek do perníku + ½ lžičky užívací sody
1 lžička skořice
1 lžíce kakaa
citronová kůra

Vypracované těsto nechat odležet do druhého dne.

Vykrajovat různé cca 5 mm silné tvary a pokládat s mezerami  na
slabě vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech. Před pečením potřít vajíčkem.

Pečení v elektrické troubě:
troubu předehřát shora i zdola 7 minut na 170 stupňů, po vložení plechu přepnout jen shora na 150 stupňů , po 5 minutách obrátit
plech, dalších 5 minut shora i zdola – hlídat !!
Trochu rychleji pečou plechy s nízkými okraji.