Nepálské masové kuličky
Ingredience na masové kuličky:
2 lžíce strouhanky, citron.šťávy |
Omáčka:
|
Příprava:
Karí:
Smažte cibuli, česnek a zázvor v pánvi 7-10 minut.
Přidejte koriandr a koření. Smažte za stálého míchaní, dokud směs nezměkne.
Přidejte rajčata a vývar a nechte vařit na mírném ohni.
Masové kuličky:
Smažte cibuli, česnek a zázvor v pánvi 7-10 minut. Nechte vychladnout.
Smíchejte maso, strouhanku, vejce, chilli a koření s vychladlou cibulovou směsí. Vyformujte malé masové kuličky (můžete si pomoci lžičkou).
Kuličky jemně osmažte na pánvi.
Kuličky se můžou jíst máčené do omáčky nebo podávat v omáčce s rýží.