Pad Thai nudle

Ingredience pro 4 porce:

  • 1 balení rýžových nudlí
  • olej rostlinný
  • 200 g kuřecích prsou nakrájených na tenké plátky
  • 1 svazek jarní cibulky a 1 větší mrkev nakrájené na nudličky
  • solamyl nebo hl. mouka na obalení
  • 1 chilli paprička nakrájená na plátky
  • ½ svazku koriandru

 

  • 3 lžíce rybí omáčky
  • hnědý cukr na oslazení
  • 4 vejce
  • 3 hrsti opražených na sucho a nasekaných buráků
  • šťáva z limetky nebo citronu a měsíčky limetky na ozdobu

 

 Příprava:

 

Zalijte nudle horkou vodou a nechte stranou 10-15 minut.

Až změknou, sceďte je a propláchněte ledovou vodou.

 

Tofu nakrájejte na plátky a poprašte solamylem nebo hl.moukou.

 

Pořádně rozpalte wok, přidejte olej. Vysmažte do zlatova.

Poté tofu osušte na papírovém ubrousku.

 

Na malém množství oleje ve woku orestujte vejce.

 

Přidejte maso a opět chvilku pražte.

Přidejte nudle, mrkev, cibulku a zprudka opražte.

Pokrm dochuťte rybí omáčkou smíchanou s cukrem a šťávou z limety nebo citronu.

 

Hotové nudle posypte buráky oslazenými třtinovým cukrem.

Dozdobte měsíčky limetky a natrhaným koriandrem. Je-li libo pokrm zvýraznit, nasekejte chilli papričku a nudle jí posypte.